RDEČA PESA VABI: “NIČ TIŠINE DO SVOBODNE PALESTINE!”

Na Fakulteti za družbene vede se bo jutri odvila protestna akcija za svobodno Palestino, ki jo organizira kolektiv Lista demokratičnega študentstva. Gre za skupino študentk in študentov, ki si – poleg ostalih aktivnosti – že dlje časa prizadevajo za končanje genocida v Gazi. 

Želijo si, da bi Univerza v Ljubljani poslušala voljo študentstva, slovenska vlada pa prebivalstva in da bi se obe jasneje in bolj odločno zavzeli za končanje izraelskega apartheida nad palestinskim ljudstvom. V ta namen so članice in člani Liste demokratičnega študentstva tako že januarja izvedli podobno akcijo, nedavno pa so s protestno intervencijo prekinili dogodek na Fakulteti za družbene vede, kjer se je povsem nekritično govorilo o odgovornosti zveze NATO za morijo v Palestini in drugje po svetu. Poudarjajo, da mislijo s tovrstnimi akcijami nadaljevati vse dokler bo to potrebno. “Nočemo in ne bomo nemoteno študirali, dokler študij ne bo ponovno omogočen tudi našim palestinskim kolegicam in kolegom ter dokler Palestina ne bo svobodna.”

Lahko jih podprete tako, da se jim pridružite jutri na Fakulteti za družbene vede kadarkoli od 13:30 dalje. V okviru protestne akcije se bo razpravljalo o stanju v Palestini, pelo uporniške pesmi, gledalo dokumentarne filme in bralo knjige. Izvedena bo študentska tribuna z osrednjim vprašanjem “kako se organizirati proti imperialnim silam?”, poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo.

Se vidimo torej jutri in v vseh naslednjih bojih za svobodno Palestino!

+ Ni komentarjev

Dodaj svojega