ČIGAV SI TI, GOLOBČEK?

Robert Golob je danes uradno potrdil tisto, kar smo vsi vedeli: gre na volitve. Bolj zanimivo je to, da si bo stranko kar sposodil od “maketarja” Jureta Lebna. Hkrati se vse bolj oblikuje tudi Golobova ekipa, kar tudi največjim optimistom jasno kaže, kakšno smer lahko pričakujemo od njega.

Golob se šlepa predvsem na anti-politiko. Čeprav veliko nastopa, ne pove nič o svojem programu. Zgolj prikazuje se kot uspešen manager, poštenjakar, ki se noče iti politike, a se bo žrtvoval za odrešitev Slovenije (pred janšizmom).

Zato je presenetljivo, da bo prevzel stranko Z.Dej, ki je na kup zbrala zelene luzerje iz kroga Jureta Lebna. Slednji je znan po aferah (maketa, laganje o izobrazbi), in piarovskemu ministrovanju na okoljskem ministrstvu, kamor se bo ob uspehu Goloba zelo verjetno vrnil.

Stranka Z.Dej nima dobrega renomeja, niti ni dobro organizirana. Golob naj bi predsednik postal v sredo, verjetno se bodo tudi preimenovali. Takšni manevri niso običajni. Izpostavljenemu posamezniku so celotno stranko dobesedno podarili v roke. Zanimivo, da veleuspešni Golob ni zmogel ustanoviti svoje stranke, kar ni preveč zahtevno – poleg 200 podpisov še nekaj birokratskih opravkov, pa je.

V časopisih smo lahko prebrali, da Golobu svetuje piarovska ekipa Mira Cerarja, med drugim tudi zakonca Arih, ki sta delala tudi za NSi in Lojzeta Peterleta (zato je bil ta tudi vabljen na Golobova predvolilna srečanja). Zraven so, kot vedno, tudi stari LDS kadri, npr. nekdanji župan Nove Gorice in bivši Zaresovci. Golobova stranka naj bi se povezovala s stranko Igorja Zorčiča in Desusom, morda tudi v skupno listo za volitve.

Skratka, gre za ozeleneli (greenwashani) SMC.

Ob pomoči liberalnih medijev, ki so ga celo predstavili za “nov obraz”, čeprav je že leta 99 bil sekretar iz kvote LDS, se je Golobu uspelo predstaviti kot novi rešitelj. Volilci bodo od njega veliko pričakovali, a ni veliko dvoma, da bo Golob – če bo uspel – naprej peljal polomijo ekstremnega centra. Razočaranje bo veliko.

Kljub temu je vse to vznemirilo KUL, ki se boji izgube glasov, morda pa tudi veseli prijatelja v boju proti Janši. Že ga vabijo na sestanek, največ hvalnic pa mu je zapel Mesec iz Levice. Ali se boji, da v novi vladi ne bo prostora zanj, ali pa si samo podobno predstavljata naloge v naslednjem mandatu?

Desničarska propagandna mašinerija Goloba vseskozi prikazuje kot novo lutko stricev iz ozadja. Čeprav kadrovske kontinuitete in velike pomoči iz liberalnih medijev ne gre zanikati, pa ne smemo pozabiti slogana iz časa vseslovenskih ljudskih vstaj: stric iz ozadja je kapital. Golob pa je zgolj najbolj priden nečak.

+ Ni komentarjev

Dodaj svojega